Social
swan[remix]Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd | Sounding Bodies presenteert:

 

 

swan[remix]

 

 

Donder, barst je niet los? En regen, waarom val je niet?

Charles Baudelaire, De zwaan (1861)

 

 

Nog op haar sterfbed vroeg de beroemde ballerina Anna Pavlova om haar zwanenkostuum waarin ze tijdens haar leven meer dan 4.000 keer De stervende zwaan danste, en die haar wereldberoemd maakte. De melodie ervan, De zwaan, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, staat voor eeuwig in de hemel geschreven. Het is de absolute moeder van alle popsongs.

 

In swan[remix] brengen celliste-performer Jacqueline Hamelink (Sounding Bodies, TRASH) en choreograaf Johnny Lloyd (Eastman, Sidi Larbi cherkaoui) dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Niet alleen vervangen ze het klassieke, vrouwelijke schoonheidsideaal voor een gemutileerde, soul-searching hiphopdanser, ze vragen bovendien 5 schurende componisten, o.a. Aart Strootman (TEMKO), Dyane Donck (Daisy Bell, Jelena Kostic) en Richard van Kruysdijk (Phallus Dei, Itamar Serussi, Jens van Daele), om hun hedendaagse visie op het stuk te geven.

 

In het najaar van 2017 presenteren Jacqueline en Johnny materiaal als work-in-progress: verschillende ‘zwanen’ waarin de synergie van muziek en dans op experimentele wijze onderzocht wordt.