NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Nieuw album Sounding Bodies uit

Met trots presenteert Sounding Bodies haar eerste album Derelict door het trio Hamelink Strootman Busch, een muzikale ode aan de unieke akoestiek van verlaten fabriekshallen. Het album werd vorig jaar september in één take opgenomen tijdens een ruim anderhalf uur durend geïmproviseerd concert in de LocHal, de leegstaande locomotiefhal in het centrum van Tilburg.

 

Naast Jacqueline Hamelink op cello is Stevko Busch te horen op de vleugel. Aart Strootman, kersverse winnaar van de Gaudeamus Muziekprijs 2017, neemt de gitaarklanken voor zijn rekening. Voor de volledig geïmproviseerde muziekopname lieten de musici zich inspireren door de klanken die de ruimte zelf aanreikt.

 

Vanaf medio oktober is het album online en op cd verkrijgbaar, in 2018 verschijnt een tot 150 exemplaren gelimiteerde hoogwaardige vinyluitgave bij Conflux Records. Verkoop verloopt via onze bandcamp-site of stuur direct een mail naar arthur@soundingbodies.com t.a.v. Derelict CD. Wie een pre-order wil plaatsen voor de vinyl-uitgave kan ook een e-mail sturen naar arthur@soundingbodies.com t.a.v. Derelict Vinyl.

 

Lees hier de recensie van Rinus van der Heijden die op Jazz nu is verschenen (die ook op brabantcultureel.nl staat). Ook Ben Tafijn schreef een beschouwing van het album, op Draai om je oren.

 

 

LAATSTE NIEUWS

Gertjan Mulder treedt aan als zakelijk leider van Sounding Bodies

Sounding Bodies kondigt met genoegen aan dat Gertjan Mulder per 1 april is aangetrokken als parttime zakelijk leider. In deze rol zal Gertjan zich richten op het ondersteunen van Sounding Bodies in haar missie om muzikale performances te ontwikkelen die resoneren en verbinden. Over zijn nieuwe rol zegt Gertjan: “De potentie van kunst en cultuur […]

Lees verder

Sounding Bodies zoekt twee nieuwe bestuursleden. Iets voor jou?

Onze stichting is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden, een penningmeester en een secretaris. Ken jij of ben jij precies de persoon hiervoor, lees dan hier meer over de functies. En zegt het voort!

Lees verder